Svátek : MILOSLAV

18.12.2017 19:21

Dnes mají svátek Miloslavové,takže by měl i svátek Miloslav ŠIMEK z Divadla SEMAFOR. Slávek..... Prožil jsem nádherné roky v hledišti Semaforu i v jeho zákulisí. Úžasné roky SRANDY. Budu se pravidelněji k Tobě vracet,náš věčný Slávku,i tady na mém Blogu.

Životopis (biografie) / Informace:

Miloslav Šimek
(7. 3. 1940 – 16. 2. 2004) český moderátor, bavič, konferenciér, humorista a herec. Vystudoval češtinu a dějepis na pedagogické fakultě. Profesi učitele se věnoval jen tři roky. Od roku 1960 spolu s Jiřím Grossmannem účinkoval v Klubu Olympik v kabaretních pořadech. Tento klub sídlil ve Spálené ulici v Praze. Později spolu přešli do divadla Semafor. Jejich tvorba a představení se stala kultem. Po úmrtí Jiřího Grossmanna v roce 1971 se se Šimkem na divadelních prknech vystřídalo několik partnerů – Luděk Sobota (17 let spolupráce), Jiří Krampol, Petr Nárožný, Zuzana Bubílková, ad. 

V roce 1962 se v neratovské kapli v Orlických horách oženil s Magdalénou Klímovou. Byla jeho celoživotní partnerkou. Narodily se jim tři dcery – Eva, Magdalena a Hana. 
Zemřel předčasně na vážné onemocnění, které dlouho před veřejností tajil. Vlastně byl tajemstvím zahalen celý jeho soukromý život. Nerad prohrával. Projevovalo se to např. při hře v tenise.

"Vždycky nám šlo především o to, diváka rozesmát."

Miloslav Šimek se narodil 7. března 1940 v Praze. Po vystudování Pedagogického institutu se stal učitelem (dějepis, čeština a výtvarná výchova). Na vysoké se Šimek potkal s J. Grossmannem, se kterým založili humoristickou dvojici a vystupovali v divadle Semafor.

V průběhu vojenské služby Šimek spoluzaložil divadelní soubor VOJ (VOjenské Jeviště). Po jejím skončení se vrátil ke spolupráci s Grossmannem, se kterým působil až do jeho smrti.

Po smrti Jiřího Grossmanna spolupracoval s Luďkem Sobotou, následně s Jiřím Krampolem. V tomto období se jeho humor dostal na úroveň estrádních pořadů a z toho pramenily neshody s J. Suchým, které vygradovaly až ve výpověď z divadla Semafor.

Poté Šimek založil Divadýlko Jiřího Grossmanna, kde vystupoval spolu se Zuzanou Bubílkovou až do své smrti. Miloslav Šimek podlehl chorobě, o níž se dlouho jen spekulovalo a o níž se myslelo, že není tak vážná. Zemřel v Praze 16. února 2004 na leukémii.

 

 

Ke Slávkovi Šimkovi se vztahuje i VIDEO z TITULNÍ STRANY webu  

" Prezident Miloš Zeman a jeho novoroční projev "

 
jak " aktuální " Šimkova POLITICKÁ SATIRA ......